GARNEK KOCIOŁEK 40 L DO PASTERYZACJI GOTOWANIA stalowy, 100 POLSKI PRODUKT
Opis
GARNEK KOCIOŁEK 40 L, blaszany
DO PASTERYZACJI, GOTOWANIA - UNIWERSALNY
Naczynie idealnie nadaje się do pasteryzacji słoików, weków, a także do gotowania warzyw na przetwory czy podgrzewania potraw.
40-litrowa pojemność garnka pozwala na jednorazowe zawekowanie dużej liczby słoików.
Oferowane naczynie to produkt niezwykle solidny i wytrzymały. Wykonany jest z wysokiej jakości blachy ocynkowanej. Dzięki specjalnie opracowanej metodzie łączenia "na podwójną zakładkę", garnek jest wyjątkowo odporny na uszkodzenia mechaniczne. Zabezpieczająca blachę powłoka cynkowa doskonale chroni produkt przed wilgocią oraz wszelkimi niekorzystnymi warunkami atmosferycznymi.
Garnek posiada wewnątrz perforowaną blaszaną wkładkę zapobiegającą przyklejaniu do dna gotowanej zawartości.
!! Garnek nie nadaje się do stosowania na kuchence indukcyjnej.
** 100% POLSKI PRODUKT **
Proces pasteryzacji to konserwowanie produktów spożywczych poprzez gotowanie w odpowiednio wysokiej temperaturze, dzięki czemu zapobiega się rozwojowi drobnoustrojów, przy jednoczesnym zachowaniu smaku potraw i zapobieżeniu utraty wartości odżywczych.
To co hodujemy i pielęgnujemy w sezonie letnim i wczesno jesiennym, możemy teraz bezpiecznie przetworzyć w formę domowych przetworów i cieszyć się "smakiem lata" w okresie zimowym.
Pasteryzować można praktycznie wszystkie przetwory spożywcze, najczęściej jednak procesowi temu poddaje się:
- przetwory owocowe i warzywne
- soki i napoje
- przetwory mięsne
- przeciery
- produkty marynowane
- zupy, gulasze, bigos, itp.